ECODRYER - A GIRBAU KIHOZTA A VILÁG LEGKORSZERŰBB KIS SZÁRÍTÓIT!

27-30 perc szárítási idő? A megszokottnál 20-27%-kal kevesebb energia? Az új GIRBAU ECODRYER szárítógépekkel igen!

Megerősített hőszigetelés, axiális légáramlás, folyamatos szabályozású égő, szabályozható fordulatszám. A GIRBAU cég által újonnan kifejlesztett ECODRYER szárítók több területen is szakítottak a hagyományokkal, hogy a megnövekdett hatékonyságot csökkenő energia felhasználás mellett érjék el:

  • A szárítógépen is hőszigetelték a dob külső palástját, dupla üvegezésű- hőszigetelt ajtóval látták el az új gépet.
  • A szárítást végző forró levegőnek minél hosszabb ideig és minél egyenletesebben kell érintkeznie a szárításra váró nedves ruhával. Ennek érdekében a dob egyik végén eresztik be a forró levegőt és a dob távolabbi végén engedik csak eltávozni az immár párával feldúsult es hidegebb levegőt.
  • A gázos kivitelnél olyan folyamatos szabályozású - Honeywell gyártmányú - égőt építettek be, amelynél gond nélkül szabályozható a dobba belépő és az onnan kilépő levegő hőmérséklete is.
  • A GIRBAU mérnökei kiderítették, hogy a szárítási folyamat során eltérő sebességgel kell forgatni a dobot az optimális szárítási körülmények biztosítása érdekében. A szárítási folyamat elején a nedves ruha csak magasabb fordulaton képes megfelelően „úszni" a dobban és ezen „úszás" nélkül nem érintkezik elég nagy felületen a forró levegővel a ruha és ezért a szárítási folyamat lassú és energetikailag kevéssé hatékony lesz. Ha a szárítási folyamat végéig fenntartanánk ezt az emelt forgási sebességet, akkor a félig megszáradt - immár jóval könnyebb - ruha egy idő után a dob külső oldalához tapad, és ismét romlik a hőátadás sebessége és hatásfoka. Ilyenkor lassítani kell a dob fordulatszámát, mert így tudjuk a száradási folyamatot optimalizálni. Mindezen különböző sebességekhez a dobot egy frekvanciaváltós motorral hajtjuk meg, és a vezérléssel biztosítjuk a legjobb forgási sebességeket.

Tekintse meg az új ED típusú szárítógépet Termékeink között! Kapható 10-37 kg közötti kapacitással.